четвер, 04 вересня 2008 19:08

У Моршині таксисти збивають інвалідів

"У неділю ввечері вирішив пройтися перед сном. Напередодні пережив гіпертонічний криз із ускладненнями. Мені необхідне було свіже повітря.

Вийшовши із-за рогу будинку N4 на вулиці 50 років УПА, я чемно пропустив таксі, яке повернуло вліво, і почав переходити дорогу. Тримався за палицю, бо в мене болить нога. Раптом водій "волги" дав назад. Він скерував машину в мою сторону. Не бачити мене він не міг. Очевидно, просто вирішив "підігнати".

Я трохи відступив і стукнув гумовим кінцем палиці по низу машини. Таксист вискочив з автівки і з грубою лайкою накинувся на мене. Репетував: "Зараз я зроблю тебе інвалідом першої групи". На щастя, тротуаром йшло четверо людей із дитиною, які стали на мій захист. Водій спокійно від"їхав на стоянку. Цієї ночі я пережив черговий криз.

На дорогах Моршина такі випадки — не рідкість. Тут не зважають на твою старість чи хворобу. Декілька днів перед тим таксі наїхало на інваліда першої групи Вілю Костирко. Жінка впала. Водій навіть не підняв її з дороги. На щастя, вона вижила.

Таксисти вечорами гасають центром міста, де проїзд категорично заборонений. А в міліцію скаржитися — марна праця. Одного разу на мене на тротуарі біля кінотеатру мало не наїхала машина, за кермом якої сидів міліціонер. Замість вибачення він лише посміхнувся. Я ні разу не бачив, щоби міліція когось штрафувала за порушення порядку. Інколи правоохоронці "віддають честь" комусь із "крутих". Шкода, що через безлад курорт Моршин відвертає від себе відпочивальників."

Володимир Кушнір,
інвалід другої групи, заслужений лікар України,
кандидат медичних наук

Зараз ви читаєте новину «У Моршині таксисти збивають інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі