вівторок, 24 квітня 2007 07:00

У Калинівці впорядкували скотомогильник

Сільська рада Калинівки Яворівського району Львівської області обкопала ровом скотомогильник площею 40 сотих за півкілометра від села поблизу соснового лісу. Місцеві підприємці, які торгують м"ясом, відтепер вивозять сюди відходи.

— На території сільської ради три села. Близько 40 жителів кілька років тому почали продавати м"ясо, — розповідає 35-річна сільський голова Наталія Козак. — Вони скуповують у селян худобу, забивають її, відділяють м"ясо від кісток і здають його на ковбасні цехи або везуть на ринки. Відходи вивозили в ліс і кидали на землю. Сморід нестерпний там стояв, не передати! Собаки-приблуди зліталися з усіх околиць, мертві голови та кістки тягали по дорогах.

На впорядкування скотомогильника сільська рада Калинівки виділила 2 тис. грн. В"їзд на його територію безплатний, зате селяни повинні закопувати відходи у землю на глибину двох метрів. За засмічення території районна санітарна служба штрафує порушників на 51 гривню.

Зараз ви читаєте новину «У Калинівці впорядкували скотомогильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі