четвер, 28 серпня 2008 07:07

Тернополян розфарбували в національні кольори

Автор: Фото надане Спілкою української молоді в Україні
  Учасники акції ”Розфарбуймо серця в жовто-сині кольори” розмальовують один одного державними символами на Театральному майдані у Тернополі
Учасники акції ”Розфарбуймо серця в жовто-сині кольори” розмальовують один одного державними символами на Театральному майдані у Тернополі

Майже півтисячі жителів Тернополя прийшли на Театральний майдан у неділю. До Дня Незалежності тут проводили акцію розпису тіл "Розфарбуймо серця в жовто-сині кольори".

— Тернопільська міська організація перейняла ініціативу в Херсона. Там уже кілька років на День Незалежності малюють прапорці на людях, — розповідає київський голова Спілки Української Молоді в Україні Святослав Липовецький, 29 років. — Замовлення були різними: прапори, квіти, сонечка, сердечка. Крім професійних художників, до розмальовування долучалися й аматори. Особисто я трьом людям тризуби малював.

Для боді-арту вибрали гуаш. Ця фарба нешкідлива для здоров"я та швидко змивається. Малюнки безкоштовно наносили на обличчя, спини, груди та руки.

— Надворі саме похолодало. Організатори переживали, чи прийдуть люди. Але погода на заваді не стала. Охочих було багато, — продовжує Липовецький. — Найбільше малюнками цікавилися діти та підлітки. Хоча й сім"ями підходили. Спершу діти просили розмалювати їх, а потім і батьки погоджувалися.

В арсеналі вуличних художників було два кольори — синій та жовтий. Та з"явилися охочі й на символіку ОУН-УПА. "Малярам" довелося докуповувати червону та чорну фарби. Байкери, що долучилися до заходу, підставляли під пензлі й каски.

Зараз ви читаєте новину «Тернополян розфарбували в національні кольори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі