четвер, 03 грудня 2009 18:22

Швачки проходили конкурсний відбір

 

У селі Жадківка Корецького району Рівненщини запустили перший цех швейної фабрики "Тібро-Україна". За верстатами сидять 35 жительок райцентру та сусідніх сіл. Шиють нейлонові та бавовняні підслідники.

Фабрику звели інвестори-поляки. Орендували в селі 2 га землі та двоповерхову будівлю. Вклали вже 10 млн грн.

— Якщо справи підуть вдало, то вкладуть ще грошей і наймуть ще дві сотні працівників, — пояснює сільський голова Ігор Якубець, 40 років. — Щоб отримати роботу, швачки проходили конкурс. Із нашого села відбір пройшли лише три жінки. Як новачки зароблятимуть по 752 гривень на місяць. Обіцяли, що потім платитимуть більше. Працюють із 9.00 до 18.00. Кажуть, що за кордоном таку працю оплачують значно краще.

У планах виробників випускати 8 млн пар виробів на рік.

— Сировину в Жадківку завозимо з Польщі, — каже голова правління компанії "Тібро Джойн Венчер" Вітольд Францішек. — Готову продукцію також відправляємо до Польщі, де її фарбують та пакують. Можливо, у наступному році зведемо в Україні ще два цехи і будемо робити ці операції вже на місці.

Підслідники експортують у країни Євросоюзу, Японію, Австралію та США. Вартість однієї пари — від 4 євро.

Зараз ви читаєте новину «Швачки проходили конкурсний відбір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі