понеділок, 17 грудня 2012 05:00

Студентів відраховують через пропуски

35 студентів вигнали зі Львівського аграрного університету. Кажуть, продовжать відрахування після зимової сесії. Студенти припускають, це через те, що в липні зловили на хабарі одного із деканів.

— Добрянський немалі хабарі брав — по 500 доларів за сесію, — говорить студентка п'ятого курсу факультету будівництва та архітектури. Імені не називає. Каже, що в черзі на відрахування. — Із його звільнення весь переворот і почався. Безліч провірок із прокуратури було, у деканаті облаву навіть робили. Ректора від початку року не видно. Замість нього якийсь інший. Новий декан пробує навести порядок, от і почав чистку.

Каже, у попередні роки такого контролю за відвідуваністю не було.

— Нам кажуть, що відраховують через пропуски занять, — продовжує студентка. — Із нашого факультету 13 людей вигнали дві неділі назад. Хто так робить посеред навчання? Моїй подрузі приписали, що прогуляла 250 годин, хоча їх усього за півроку було 203. Я платник, пропускаю заняття, бо працюю в іншому місті. Студентів-платників не мають права виганяти за "енки", ми дивилися в Законі про вищу освіту. Тепер у групі 26 студентів. А дипломів є тільки 20. Значить ще шістьох витурять. Це нам один викладач говорив.

Університет розташований у місті Дубляни Жовківського району. У закладі навчаються 3,5 тис. осіб.

— Відраховані ті, хто пропустили без поважної причини понад половину навчальних годин, — коментує перший проректор Віталій Боярчук, 57 років. — Дехто каже, що їх вигнали, бо не заплатили за вступ. До чого вступна кампанія до третьокурсників? Треба було ходити на пари, здавати лабораторні. Їм ще в середині жовтня оголосили догану, дали шанс поправити ситуацію. У списку на виключення тоді були понад 135 спудеїв. Окремі впродовж місяця відпрацювали пари, решта не взяла собі до уваги. Тепер задумалися і мають шанс поновитися через рік.

Зараз ви читаєте новину «Студентів відраховують через пропуски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі