четвер, 09 липня 2009 21:32

Зі спиртзаводу звільнятимуть робітників

Великолюбінський державний спиртзавод на Львівщині призупинив роботу. 10 людей планують звільнити. На підприємстві пояснюють: через збільшення акцизу на алкогольні вироби до 53 відсотків замовлень на спирт поменшало.

— У нас щорічна планова зупинка заводу на капітальний ремонт, — каже головний інженер підприємства Ігор Кметь, 52 роки. — Не знаємо, коли запрацюємо і чи буде це стабільно. Фірми, з якими ми співпрацюємо, зменшуватимуть кількість декалітрів. Ведуть розрахунки.

Уже понад 10 років завод постачає спирт виробникові горілки "Союз-Віктан", решту — "Златогору".

— Постійно піднімається ціна на зерно, газ, електроенергію. Відповідно, росте собівартість спирту. З підвищенням ціни меншає реалізація, населення зараз не має можливості купувати лікеро-горілчану продукцію так, як раніше, — додає Ігор Романович. — Два-три місяці такі підприємства, як наше, змушені будуть стояти. Плануємо звільнити до 10 осіб. Поки що думаємо, кого — пенсіонерів, але з досвідом, чи молодших спеціалістів. У нас працює 120 людей.

Зараз ви читаєте новину «Зі спиртзаводу звільнятимуть робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі