четвер, 06 вересня 2007 07:04

Скажена кішка кинулася на вагітну

Жителька Рівного Інна Устименко, 36 років, пройде тримісячний курс профілактичного лікування від сказу. Жінку на сьомому місяці вагітності подряпала домашня кішка Марта. Хвора на сказ тварина також покусала її 66-річну матір Надію Коломис, 30-річного брата Петра Коломис-Мацюка та 15-річну доньку Марію Якимову.

Усі вони мешкають на вул. Князя Романа.

Пригода сталася минулої середи увечері. Родина зібралася за столом на кухні, а домашня улюблениця дрімала на пральній машинці.

— Коли до неї підійшов Петро, кішка дряпнула його кігтиками, а потім просто накинулася на хлопця! — згадує Надія Коломис. — Такого в житті не бачила! Вона вп"ялася йому в праве плече. Брат скинув її на землю, а кішка почала кусати його за гомілки.

Тварина подряпала всіх, хто був у кухні. Насилу її загнали у ванну кімнату. Господиня відразу ж промила рани водою з милом та перекисом водню. Дітей з онукою відправила ночувати до родичів, а сама залишилися стерегти кішку. Наступного дня тварину приспали працівники комунальної служби. Ветеринари виявила в неї сказ.

— Кішка могла заразити сказом людей, які її гладили чи торкалися посуду, з якого вона їла, ще за десять днів до появи клінічних симптомів, — розповідає 51-річна Валентина Томицька, лікар обласної санітарно-епідеміологічної станції. — Усі четверо, на яких напала хвора тварина, у тому числі й вагітна жінка, проходять профілактичне лікування. Їм буде зроблено шість щеплень. Сподіваємося, що жінка народить здорову дитину.

Зараз ви читаєте новину «Скажена кішка кинулася на вагітну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі