вівторок, 05 вересня 2006 17:53

Рівненський леопард Шерхан вискочив з клітки

Автор: фото: адміністрації Рівненського зоопарку
  Леопард Шерхан виходить зі свого дерев’яного житла в Рівненському зоопарку. Фото зроблене минулого літа
Леопард Шерхан виходить зі свого дерев’яного житла в Рівненському зоопарку. Фото зроблене минулого літа

Один із трьох леопардів Рівненського зоопарку в неділю розбив лапами дах над кліткою і вибрався на горище. Кількадесят відвідувачів побігли в різні боки з криком "Він вискочив!"

Хижак на кличку Шерхан 20 хвилин стояв на даху — гарчав, шипів і огризався. Працівники зоопарку загнали його назад. Адміністрація стверджує, кішка все одно б не перелізла  через огорожу, яка відділяє клітку від глядачів.

— Біля вольєру наші працівники знайшли уламки палиць. Певно, хтось із відвідувачів намагався розтермосити леопарда заради розваги, — розповів 41-річний директор зоопарку Олег Павлюк. — У нас таке трапляється не вперше. Тварини повинні відпочивати, хижаки взагалі сплять по 18 годин на добу, а відвідувачі цього не розуміють. Намагаються розбудити їх, щоби хоч трохи поворушилися. То каменюки в клітки кидають, то палицями по ґратах грюкають. Зрозуміло, що леопарду це не сподобалося, от він і почав дряпати дах.

Шерхан народився 28 квітня 2005 року й нині є сформованою дорослою твариною. Самі ж вольєри в Рівненському зоопарку — ветхі, стоять по 25 років. На ремонт кліток чи купівлю нових грошей немає — фінансування заледве вистачає на їжу для тварин.

Тиждень тому в Одеському зоопарку леопард під час годівлі напав і покусав доглядальника.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський леопард Шерхан вискочив з клітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі