середа, 31 жовтня 2007 07:08

П"ятеро туристів заблукали у горах

Через негоду 28 жовтня в Карпатах заблукало п"ятеро туристів. Вони піднялися на гору Хом"як поблизу села Татарів Яремчанського району Івано-Франківщини.

Четверо туристів з обласного центру відпочивали в пансіонаті "Гірське повітря". У неділю десь після обіду вирішили забратися на гору.

— Узяли "лівого" провідника із Сумської області, — розповідає 44-річний Олег Ковтун, командир Івано-Франківського гірського пошуково-рятувального загону. – Чоловік добре гір не знав. Сказав, що кілька разів піднімався на Хом"як, а ті йому довірилися.

Гора на сході масиву Ґорґани, 1542 м над рівнем моря. Туристи збилися з дороги у густому тумані. Ближче до десятої вечора вони з мобільного додзвонилися до пансіонату.

— Чергова відпочинкового комплексу Анна Харун повідомила про блукальців у Ворохтянський гірський пошуково-рятувальний пункт, — каже Ковтун. — Їм так соромно було, що не хотіли навіть імен називати. Найстаршому всього 23 роки.

Туристів шукали шестеро рятувальників. Опівночі відпочивальників доправили до пансіонату.

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро туристів заблукали у горах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі