четвер, 04 листопада 2010 17:57

Відсотки за кредитом на корову повертають наприкінці року

"Місяць тому вийшла на пенсію. Хочу купити собі корову. Гарна худобина до 10 тисяч гривень коштує. Я таких грошей не маю. Чула, що в нашій області можна кредит на корову взяти. Куди мені звертатися?".

Запитує Ганна Лагода, 55 років,

із села Черче Камінь-Каширського району Волині


Відповідає начальник відділу розвитку особистих селянських господарств Волинської облдержадміністрації Олександр Книш, 39 років:

— У нашій області півроку діє програма відшкодування коштів за купівлю корови в кредит. При кожній райдержадміністрації створені комісії, які надають дозволи на таку позику. Там можна дізнатися, які документи для цього потрібні. Насамперед це довідка про доходи та копія паспорта. Потім треба йти в банк і там оформити договір. Можна вибирати між Ощадбанком та "Приватбанком". Умови в них мало чим відрізняються. Кредит оформляється під 27 відсотків на один рік. Наприкінці року область повертає покупцю суму відсотка кредиту. Обов'язково потрібно оформити страховку на корову. В середньому вона коштує від 1 до 4 відсотків вартості тварини.

Для допомоги господарникам зараз діє ще й програма, що дозволяє отримувати кредит на купівлю доїльних апаратів під 3 відсотки, терміном на два роки. При цьому позикою можуть скористатися не тільки одноосібники, а й фермери.

Зараз ви читаєте новину «Відсотки за кредитом на корову повертають наприкінці року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі