четвер, 24 вересня 2009 17:20

Повії працюють під вікнами житлового будинку

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Тетяна Попик та Ілона Стафійчук бавляться у дворі свого будинку на вулиці Гаркуші, неподалік залізничного вокзалу Івано-Франківська у вівторок о четвертій дня. За розбитою цегляною огорожею повії влаштували бордель
Тетяна Попик та Ілона Стафійчук бавляться у дворі свого будинку на вулиці Гаркуші, неподалік залізничного вокзалу Івано-Франківська у вівторок о четвертій дня. За розбитою цегляною огорожею повії влаштували бордель

"Спочатку то було по вечорах. Проститутки водили клієнтів з вокзалу й отам за парканом усім тим ділом займалися. А тепер не знаю, може, на них криза вплинула. Вони вже серед білого дня то роблять", — обурюється Оксана Кочерган, 35 років.

Вона живе у 6-поверховій новобудові на вул. Гаркуші, 36 неподалік залізничного вокзалу в Івано-Франківську. Будівлю здали 2005 року. За 30 м місцеві будівельники розпочали зведення іншого житлового будинку. Вирили котлован, але через брак коштів роботи припинили.

— Із дороги від вокзалу місце під будову загородили зеленим двометровим парканом, а з нашого боку — оббита цегляна огорожа, — додає Оксана. — Повії і бомжі тут бордель розвели. З вікон нам усе те неподобство видно.

У цегляній півтораметровій стіні — діра. Через неї видно подвір"я. Там вириті двометрові ями під фундамент. Уздовж розбитої стіни розкладені куртки і светри. Валяються пластикові пляшки, стакани, консервні банки, залишки хліба.

Із-за рогу будинку виходить жінка років 35 у джинсовому одязі. ЇЇ довге кучеряве волосся непричесане. За нею чоловік у спортивному костюмі. Прямують до цегляного паркану. Побачили людей біля нього, розвернулися і пішли геть. Дорогою сваряться, жінка махає руками.

— О, то якраз той контингент. Видно, що обоє випили і йшли на любов.  Побачили нас і злякалися, а то вже почалося б, — говорить Оксана.

— Чого ми тут надивимося — страшно оповісти, — додає її сусідка Галина Дочук, 65 років. — Бомжі тут сплять, їдять, п"ють і лаються. Роздягаються догола — миються. А шалави приходять сюди сексом займатися. Мені на це гидко дивитися. А що діти при цьому навчитися мають?

Видно, що обоє випили і йшли на любов.  Побачили нас і злякалися, а то вже почалося б

7-річні Тетяна Попик та Ілона Стафійчук у дворі граються щодня після уроків.

— Мама мені не дозволяє туди ходити, сварить. Я сюди не ходжу, тільки, коли йде Ілона і хлопці з будинку, вилазимо на підмурок. Отут вони лягають спати, — Тетянка тикає на місце, вистелене одягом. — Деколи тут бувають два дядька і одна тьотя, тоді за тьотю дяді сваряться і б"ються. А як тьотя з одним дядьком приходить, то не б"ються. Сьогодні зранку приходили двоє тьоток і дядько. Полягали собі там на куртки — всі на купу, — сміється.

— Діти тут ще й на небезпеку наражаються. В любу хвилину можуть провалитися у котлован, чи попасти під руку п"яного бомжа. Треба або загородити ту територію, або засипати, щоби не ходили всякі, — каже Марина Вовчук, 27 років.

Жителі будинку понад рік звертаються зі скаргами до міліції, в міську раду і жек.

— Наші скарги діють не довше дня. Міліція приїде, розжене проституток і бомжів, декого забере, а потім відпускає і ті знову сюди йдуть. Жек, міська рада навіть не реагують. Може, вони всі зв"язані й кришують оце неподобство? — припускає Марина.

У міліції "ГПУ" пообіцяли розібратися у ситуації.

— Виставимо погодинне чергування під будинком, проконтролюємо, потім можна буде про щось говорити, — каже Василь Гультайчук із прес-служби обласної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Повії працюють під вікнами житлового будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі