субота, 16 лютого 2008 07:06

Пам"ятник хрущу поставлять у Франківську

Івано-Франківське товариство культорологічного фонду "Цинамоновий хрущ" попросило в мерії ділянку для зведення пам"ятника травневому хрущу.

У фундації розробили ескіз майбутнього пам"ятника. Скульптура виконана в постмодерному форматі. На античній колоні зверху лежать книги, з яких намагається злетіти хрущ.

— Вага тіла травневого хруща у п"ять разів перевищує розмір крил. Аби втриматися у повітрі, треба зробити до ста помахів за секунду. Це наполеглива комаха, — розповідає викладач біології Прикарпатського університету Тетяна Копиця, 45 років, — Досить символічно, коли такий пам"ятник поставлять у нашому місті.

Із задумом товариство вже звернулося до міського голови. Просили виділити скверик за медичною академією. Але там уже планують поставити монумент Лесі Українці.

Товариство "Цинамоновий хрущ" об"єднує в собі старовинні європейські та українські традиції. Цинамон — запах кориці, прянощів, якими колись пахло у крамницях за часів Австро-Угорщини. Хрущ — український колорит. Фундація намагається поєднати  урбанізацію з мистецтвом.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник хрущу поставлять у Франківську ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі