понеділок, 19 червня 2006 18:58

Паломництво на велосипедах

До ікони Божої Матері у селі Воля-Довголуцька Стрийського району Львівської області 30 греко-католиків їхали на велосипедах.

Виїхавши зі Стрия, подолали 16 км.

— Їхали здебільшого молоді люди. Найстаршому було під сімдесят років, — розповідає прес-секретар Стрийської єпархії отець Павло Худ, 29 років. — Із нами і діти були, правда, не малеча — школярі по десять років. Це минулого року всіх дивував 4-річний Василько Строжний. Він сам проїхав усю дорогу на двоколісному "Зайчику".

Велосипедами на прощу віруючі їхали вдруге. Біля Кафедрального храму зібралися о восьмій годині ранку, помолилися й вирушили в дорогу. Шлях пролягав через три села.

— Ми не поспішали, їхали дві години, — розповідає Оксана Хомин, 24 роки, зі Стрия. — У селі була Служба Божа, кожен міг піти до сповіді. Потім пообідали і поїхали додому.

Образ Матері Божої вперше з"явився у Волі-Довголуцькій ще у XVIII ст. Якийсь невідомий художник тоді намалював видіння. Згодом цю ікону перенесли до місцевої церкви. Відтоді до чудотворного образу Матері Божої приходять віруючі.

Прочани вже готуються до наступної велопрощі. Наприкінці червня вони поїдуть до Крехова, подолають 70 км.

Зараз ви читаєте новину «Паломництво на велосипедах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі