середа, 02 серпня 2006 19:23

Одеські курсанти перебираються до Львова

Спецкомісія Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони проінспектувала Військовий інститут "Львівської політехніки" — майбутній базовий вищий навчальний заклад Сухопутних військ України. Нардеп Микола Азаров подав запит щодо неправомірності перебазування Інституту сухопутних військ з Одеси.

До Львівського військового інституту мають перевести викладачів та курсантів з Одеси. Експерти вирішили, що у Львові добра матеріально-технічна та навчальна бази та зручне географічне розташування — неподалік кордону з НАТО. Зрештою, на новому місці роботи одеських офіцерів забезпечать житлом.

— У вересні заплановано здати 65-квартирний будинок для сімей викладачів Одеського інституту, які виявили бажання працювати у Львові, — каже нардеп Лев Гнатенко, 59 років, голова робочої групи. — У 2007–2008 роках збудують іще 120 квартир.

Створити у Львові єдиний військовий вуз парламент постановив іще півтора року тому. Окрім інженерної механіки, культури, військової геодезії, фізкультури та журналістики, тут викладатимуть бойове застосування та управління танковими, механізованими, аеромобільними, артилерійськими та ракетними частинами. В інституті навчаються понад 1000 майбутніх військовиків. Цього року на нові спеціальності набрали близько 150 курсантів. У вересні до них приєднаються друго- та третьокурсники Одеського інституту сухопутних військ і Харківського інституту танкових військ. Іще 2000 студентів-цивільних готують до служби офіцерами запасу.

Зараз ви читаєте новину «Одеські курсанти перебираються до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі