понеділок, 09 квітня 2007 18:36

Над Ковелем зависла димова пелена

На Великодні свята мешканці околиць Ковеля на Волині потерпали від густого диму та смороду горілої трави. За містом тліють майже 150 га болотяних торф"яників. Смуга вогню розтягнулася на 14 км. Згорів будинок у приміському дачному кооперативі "Залізничник".

Вогонь зайнявся на дачних ділянках між приміськими селами Вербка та Колодниця. Люди палили торішнє листя на городах. Іскри вітром занесло на сусідні торф"яники. Вогники тліють під землею на глибині 4–6 м. Аби локалізувати займання, пожежники з автоцистерн заливають торф"яники водою й обкопують їх триметровим ровом.

— Селяни навмисне підпалюють суху траву на господарських угіддях. Подекуди палають цілі поля, — розповідає 60-річний Василь Ромко, заступник начальника обласного управління МНС.

Минулого тижня рятувальники три дні гасили масштабне займання сухої трави на полях Іваничівського, Горохівського і Маневицького районів. Екологи обласного управління екоресурсів порушили 12 адміністративних справ проти безтурботних сільських господарів. Винуватці пожеж заплатять по 18–180 грн штрафу.

Зараз ви читаєте новину «Над Ковелем зависла димова пелена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі