вівторок, 14 червня 2011 00:30

"На зарплату можуть поїхати в Крим дикунами"

— У нашій країні чиновник і депутат направо і наліво розказує, що живе на зарплату, не має бізнесу, а сам відпочиває на дорогих островах, — каже Олег Мацех, 47 років, координатор Громадського форуму Львова. Має мережу стоматологічних клінік.

— На Заході добре розроблений закон про видатки. Єдина система по коду перевіряє витрати чиновника. Якщо вони перевищують офіційні доходи, приходить податкова з проханням роз'яснити ситуацію. Якщо не пояснить — ним займуться правоохоронні органи, можуть звільнити. Чиновник і його родина не може купити собі дорогий автомобіль чи поїхати в навколосвітню подорож. Така система працює і в Грузії. У нас, на жаль, корупція розвинена. Немає публічності інформації, ніхто ні перед ким не звітуєть. Думаю, на чесно зароблену зарплату наші чиновники змогли б дозволити собі хіба дикунами в Крим поїхати. Або в Карпати, там ще дешевше.

Цього року Мацех керуватиме яхтою.

— У липні вчитимуся бути шкіпером на курсах, — каже. — На Дніпрі орендуватиму яхту, а потім із друзями поїдемо в Туреччину. Уже там будемо плавати, також на орендованій яхті. Коштує таке задоволення близько тисячі євро. Я не приховую, що люблю хороший відпочинок, 5-зіркові готелі, комфорт. Я успішний бізнесмен, моя зарплата вимірюється в десятках тисяч гривень. І я чесно її декларую.

Зараз ви читаєте новину «"На зарплату можуть поїхати в Крим дикунами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі