середа, 23 квітня 2008 07:13

На кордоні впіймали білоруських корів

Прикордонники застави "Самари" Ратнівського району  Волині затримали на українсько-білоруському кордоні п"ятьох жителів села Кортеліси. Контрабандисти переганяли з Білорусі в Україну п"ятьох корів на забій.

Бійці наряду "Секрет" о другій годині в ніч на п"ятницю помітили рух на білоруській території. За допомогою приладу нічного бачення "Реліквія" розгледіли кількох чоловіків. Ті перетнули кордон і по меліоративному каналу погнали п"ятьох корів до Волині. За 100 м від української прикордонної смуги вартові оточили погоничів. Змусили їх перегнати стадо на заставу. Вдосвіта приїхали митники та оформили худобу як контрабанду.

— Погоничі живуть у місцевому селі Кортеліси. Зізналися, що хотіли виграти на різниці цін на м"ясо, — розповідає прес-секретар Луцького прикордонного загону Богдан Козуб, 35 років.

Білоруська худоба на забій майже вдвічі дешевша за українську. Тому волинські селяни часто намагаються перегнати з Білорусі корів. На кожній мають $100 навару.

Селянам загрожує по 3 тис. грн штрафу. Після ветеринарної експертизи конфіскованих корів передадуть місцевому м"ясокомбінату.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні впіймали білоруських корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі