середа, 15 лютого 2006 18:26

Мером хоче бути батюшка

УжгородськИЙ міський тервиборчком зареєстрував кандидатом на посаду міського голови священика Української православної Церкви (Московський патріархат) отця Димитрія Сидора, 50 років.

Батюшка висунув свою кандидатуру сам.

— Відколи почався русинський рух, я пішов у політику, — каже отець Димитрій. — Я був одним з ініціаторів проведення на Закарпатті референдуму щодо відділення Закарпаття як самоврядної території, що не входить ні до якого територіального утворення. А в мери Ужгорода йду вимушено, бо до влади знову рвуться старі обличчя, які керували, і нічого не зробили.

У 2002 році отця Димитрія обрали депутатом Закарпатської облради. Цього року він знову балотується в обласний парламент, а також до Верховної Ради — від блоку Наталії Вітренко.

— Я є членом комісії обласної ради з майна, — говорить про свої здобутки отець Димитрій. — Мені вдалося сприяти, аби багато об"єктів нашої області не були, як то кажуть, "розбазарені".

Отець Димитрій Сидор каже, що православна церква не забороняє займатися політикою. Навпаки, кожен християнин повинен активно займатися громадською роботою. Він уже понад десять років будує в Ужгороді православний храм.

Зараз ви читаєте новину «Мером хоче бути батюшка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі