середа, 15 жовтня 2008 07:10

Мер наказав розібрати павільйон біля кав"ярні

Міський голова Чернівців Микола Федорук, 54 роки, у п"ятницю гуляв історичним центром міста. На відреставрованій пішохідній вул. Ольги Кобилянської побачив, що біля закладу "Віденська кав"ярня" облаштовують павільйон із металопластикових конструкцій.

— Ця прибудова виглядає більш ніж недоречно на відреставрованій вулиці. Або ви самі демонтуєте цей самобуд, або його доведеться зносити за допомогою бульдозера, — категорично каже Микола Федорук власниці кав"ярні Людмилі Грекул.

— Ця площадка є нині модною в Європі, схожа є в центрі Відня, чернівецька має бути кращою за неї, — відповідає мерові жінка.

— Не для того ми відновили вулицю, аби її забудовувати бозна-чим, — додає міський голова і йде далі.

Наступного дня власниця "Віденської кав"ярні" розібрала павільйон.

— "Віденська кав"ярня" має право на облаштування літнього майданчика, — каже Сергій Гомонович, 56 років, головний архітектор міста. — Однак це передбачає винесення кількох столиків на вулицю, але аж ніяк не спорудження малої архітектурної форми типу павільйону.

— Я не взяла дозвіл у міській раді, бо до останнього не знала, як буде виглядати вулиця Ольги Кобилянської після реконструкції, і відповідно не могла точно спроектувати можливі розміри добудови, — каже Людмила Грекул.

За самовільну добудову підприємниця повинна сплатити штраф у розмірі 50% від вартості конструкції. Згідно з тимчасовими правилами благоустрою Чернівців, на неї також буде накладено штраф від п"яти до семи неоподаткованих мінімумів — 85–119 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мер наказав розібрати павільйон біля кав"ярні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі