четвер, 16 квітня 2009 19:32

Львівський аеропорт закриють на чотири місяці

Реконструювати злітну смугу Львівського аеропорту почали минулого тижня. Роботи виконуватиме маріупольська компанія "Азовінтекс", яка зводить у місті стадіон до Євро-2012. На закладини символічної капсули у фундамент смуги прилетів міністр транспорту та зв"язку України Йосип Вінський, 53 роки.

— Рік тому аеропорт "Львів" не мав аеродрому, — розповідає високопосадовець після урочистостей. — Був тільки термінал і кабінет директора. Решта об"єктів перебували у судовому процесі. За цей час ми повернули аеропорту всі споруди, розташовані на його території.

За два роки злітну смугу планують подовжити на кілометр і вирівняти — зараз вона має прогин завглибшки понад 1,5 м.

— Для цього довелося викупити земельні ділянки у жителів села Сокільники, — говорить Вінський. — На це з бюджету виділено 5 мільйонів гривень. Загалом на реконструкцію злітної смуги передбачено 800 мільйонів. Через рік ми закриємо аеропорт на чотири місяці. Представники "Азовінтексу" обіцяють впоратися за цей час. Авіарейси замість Львова прийматиме Івано-Франківськ. Хочемо також використати залізничну колію, яка пролягає біля аеропорту. Пустимо нею рейковий автобус до залізничного вокзалу.

1,2 млн грн коштуватиме зведення нового пасажирського термінала. Інвестора і виконавця робіт іще не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Львівський аеропорт закриють на чотири місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі