вівторок, 13 листопада 2007 07:06

Львівським вірменам привезли камінь із Арарату

Львів"яни 34-річний Сергій Александров і 20-річна Мар"яна Грицюк у вересні взяли участь у міжнародній науковій експедиції на гору Арарат у Туреччині. Науковці розшукували ковчег Ноя, який, за біблійними переказами, під час всесвітнього потопу зупинився саме в околицях гори.

Українці привезли з вершини камінь, який подарували вірменській громаді міста. Землі довкола Арарату входили до складу древньої вірменської держави. Ця гора є одним із символів Вірменії.

— Експедицію очолював жива легенда альпінізму росіянин Володимир Шатаєв. Для нього це вже було дев"яте сходження на Арарат, — розповідає Сергій Александров. — До складу нашої групи входили також американці та турки. Ми побували на вершині, обстежили місце, де, за припущеннями дослідників, пристав ковчег Ноя, відвідали древню вірменську столицю місто Ані. Там просто під ногами валяються глечики, яким понад тисячу років.

Дозвіл на сходження на гору коштує $450. Над Араратом Сергій із Мар"яною розгорнули прапор Львова.

Камінь зі священної гори настоятель Вірменського собору у Львові отець Тадеос Геворгян виставить у храмі під куленепробивним склом.

Зараз ви читаєте новину «Львівським вірменам привезли камінь із Арарату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі