понеділок, 18 лютого 2013 06:45

Львівський автобусний завод закривають

З'явилися чутки, що власник Львівського автобусного заводу, росіянин 45-річний Ігор Чуркін сказав працівникам писати заяви на звільнення. Причина — підприємству не заплатили за виготовлену продукцію.

— На зборах сказали, що завтра можемо не виходити на роботу, — говорить телефоном робітник. Називатися відмовляється. — Ніби Львів нам винен 28 мільйонів, а держава 110 мільйонів. Це все за автобуси, які робили до Євро-2012. Донедавна працювали над замовленнями з Києва, Донецька і Кременчука, всього 33 тролейбуси. Вони майже готові, бракує деяких запчастин, на які не вистачає грошей.

На заводі закриття заперечують. У вівторок провели нараду, обговорювали ситуацію.

— Працівників відправили у тимчасову відпустку, — коментує прес-секретар керівництва ЛАЗа Оксана Горак. — Працювати неможливо, бо Львівтеплоенерго через заборгованість відключило опалення в цехах. Ми не можемо бути вічними спонсорами держави і міста. Скільки вже судів минуло, ніхто нам не збирається нічого віддавати. Борг Львова тягнеться з 2009 року. Виконавча служба накладала арешти на рахунки міста, нічого не допомогло. Друга проблема — брак замовлень. Зараз ми беремо участь у всіх можливих виставках і тендерах за кордоном. Керівництво переконане, що все налагодиться.

На підприємстві працюють 600 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Львівський автобусний завод закривають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі