субота, 22 вересня 2007 07:03

Львівський аеропорт передали містові

До проведення Євро-2012 у розвиток міжнародного аеропорту "Львів" інвестори планують вкласти 112 млн євро. Половину цієї суми візьмуть із державного й міського бюджетів.

На останній сесії магістрату аеропорт передали у комунальну власність. Тепер міські чиновники планують модернізовувати летовище за програмою австрійської компанії "Еапорт Консалтінґ Віенна". Ця фірма взялася також оновити аеропорт у російському місті Сочі до зимової Олімпіади 2014 року.

— Проект передбачає розбудову аеропорту до 2028 року, — розповідає начальник управління зовнішньоекономічних відносин міськради Тарас Бурган, 32 роки. — Плануємо модернізувати злітно-посадкову смугу, звести новий термінально-пасажирський комплекс. Реконструкція здійснюватиметься у два етапи. Перший має завершитися за рік до чемпіонату з футболу. Наступний розпочнеться  2017-го.

Пропускна спроможність львівського аеропорту зараз становить 200 тис. пасажирів на рік. До Євро-2012 її збільшать уп"ятеро.

Зараз ви читаєте новину «Львівський аеропорт передали містові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі