вівторок, 24 липня 2007 07:00

Лучанам подарували чудотворну ікону

Ченці грецького Пантелейномівського монастиря на горі Афон привезли до Луцька копію чудотворної ікони великомученика Пантелеймона. Образ відомий тим, що зцілює від невиліковних хвороб.

Копію чудотворного лику грецьким іконописцям замовила Волинська єпархія Української православної церкви Московського патріархату. На Афоні її особисто освятив намісник Пантелеймонівського монастиря. До Луцька привіз ієродиякон Корнилій, начальник подвір"я Пантелеймонівського монастиря у Стамбулі. Лучани зможуть молитися біля ікони у Свято-Пантелеймонівській церкві у центрі міста.

— Це дар грецьких одновірців як молитовний зв"язок нашої святої церкви в Луцьку із монастирями на святій горі Афон, — каже митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, 57 років.

Гору Афон у Греціїї вважають центром православного чернецтва. Пантелеймонівський монастир примітний тим, що там служать виключно вихідці з України, Росії та інших країн СНД. Торішньої осені грецькі ченці з Афону передали лучанам копію чудотворної ікони Божої Матері Всецариці.

Зараз ви читаєте новину «Лучанам подарували чудотворну ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі