вівторок, 04 березня 2008 07:10

Клумби Тернополя прикрасять альпійськими гірками

Цього року Тернопіль планують прикрашати альпійськими гірками з камінням і багаторічними рослинами.

— Щороку на озеленення міста йде до мільйона гривень, — розповідає радник міського голови Олег Соколовський, 36 років. — А оскільки на клумбах садять однорічні насадження, то щороку ці витрати доводиться поновлювати.

Нові проекти озеленення розробляли чотири ландшафтні фірми. Вже цього року прикрасять центральні сквери Шевченка та Чорновола, бульв. Куліша та Данила Галицького, а також майдан Волі, вул. Крушельницької та Коперника.

— Перед Тернопільським Замком має бути сад каміння, — додає Олег Соколовський. — На клумбах у поєднанні з десятками видів багаторічних декоративних рослин установлять конструкції з каменю. Усе це в майбутньому потребуватиме лише дрібного догляду — значних коштів не витрачатимуть.

Альпійські гірки планують установити й на важливих транспортних розв"язках міста. Водночас на більшості клумб Тернополя продовжуватимуть висаджувати і традиційні квіти.

Зараз ви читаєте новину «Клумби Тернополя прикрасять альпійськими гірками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі