четвер, 25 лютого 2010 21:11

Екофорум поліпшить економічний стан Львівщини

Міжнародний екологічний форум "Екологічні рішення — новітні технології" розпочав свою роботу цієї середи у львівському виставковому центрі "Лемберг". Мета — гармонійно поєднати життєдіяльність людини і збереження довкілля.

— Форум — це важлива подія для нашого міста, — говорить на відкритті перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П"ятак, 50 років. — Тут підніматимуть болючі питання для Львівщини, пропонуватимуть ефективні шляхи вирішення нагальних питань з енергозбереження, водоочищення та переробки відходів. Наше ключове завдання — забезпечити максимальний комфорт львів"янам. Проведення форуму дозволить залучити інвестиції у розвиток міста, дасть старт великим проектам, що дозволять розвиватися бізнесу. Отже, покращить економічний стан області.

У межах форуму відбувається спеціалізована виставка "Енергозбереження. Альтернативна та відновлювальна енергетика. Комунальне господарство. Поводження з відходами". На стенді німецької фірми "Хаус плюс технік" висить інфрачервоний обігрівач у вигляді картини з гірським пейзажем. Поряд оголошення "Інфрачервоне випромінювання корисне для здоров"я".

— Технологія інфрачервоного опалення запатентована 2003 року, — пояснює дилер компанії в Україні Євген Чужба, 39 років. — Один такий обігрівач може опалювати до двадцяти квадратних метрів житла. Живиться від звичайної розетки, важить менше 1,5 кілограма. Ідеально підходить для будівель, до яких не підведено газ. Наприклад, у Карпатах. Зверху на цей обігрівач наносимо картину. За бажанням замовника можемо навіть розмістити сімейне фото.

Інфрачервоні опалювачі можна розмістити також у матраці, столі чи навіть дзеркалі.

— Таке дзеркало не запотіває, а ще вбиває грибок і запах сирості, — каже Євген. — Інфрачервоні матраци у Німеччині закуповують масажні салони. Вони дуже корисні для кровоносної системи.

Компанія "Аве Умвельт" утилізує тверді побутові відходи. Представництво в Україні має понад 35 тис. клієнтів у Львові, Коломиї, Снятині та Виноградові.

— Поки що в Україні працюємо у двох секторах — займаємося збором і перевезенням відходів, — розповідає представник компанії Ярина Климок, 22 роки. — Знаєте, в якому стані зараз старі сміттєві контейнери? Ми привозимо свою техніку, яка відповідає європейським стандартам. Даємо у власність свій контейнер і раз на тиждень збираємо відходи. Наші клієнти — безпосередньо населення, торгові точки.

Консультант фірми "Енергозберігаючі системи" 27-річна Уляна Сидорук показує камін з водяною сорочкою.

— У звичайному каміні дрова спалюються і тепло виходить у димохідну трубу, — уточнює. — Камін з водяною сорочкою — це два в одному — камін і котел. Тобто затишок домашнього вогнища плюс опалення будинку площею до 400 квадратних метрів. Працюємо на Львівщині три роки. Оскільки питання альтернативного опалення з кожним днем усе актуальніше, за минулий рік кількість наших клієнтів значно зросла.

Серед учасників — Асоціація "Паливно-енергетичний комплекс Львівщини", Шведська торгова рада, Український економічний Центр у Варшаві. Форум закриється сьогодні о 18:00.

Зараз ви читаєте новину «Екофорум поліпшить економічний стан Львівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі