понеділок, 30 липня 2007 07:00

Двоє хлопчиків утопилися в ставку

10-річні Толик Струк і Дмитро Тихонюк потонули 20 липня у ставку села Домаморич Тернопільського району.

Хлопчики товаришували. Толик на канікули приїжджав із Тернополя до бабусі, а Дмитро був родом із Домаморича. Селяни кажуть, що коли водолази витягали трупи зі ставка, діти трималися за руки.

 — Я дружив із Толиком, особливо з Дімою, — каже 12-річний мешканець Домаморича Тарас. — Діма любив купатися, а Толик води боявся. На ставок хлопці ходили рідко. Інколи Толик дивився з берега, як Дмитро купається.

Глибина ставу ближче до берега — чотири метри. Дітей було п"ятеро — троє хлопців і двоє дівчат. Купалися біля дамби. Берег ставу вкритий бетонними плитами, які поросли водоростями і стали слизькими.

Коли Дмитро почав тонути, Толик кинувся йому на допомогу. Хлопчик схопив товариша за руку. Підбіг третій школярик. Долоня Толика вислизнула у нього з руки — хлопці пішли під воду.

 — Дівчата не зрозуміли, що трапилося, — каже Тарас. — Вони думали, що хлопці так жартують. Кричали, щоби вилазили, бо треба ще сушитися. Потім довго сиділи на березі, не рухалися і повторювали: "Толік, Толік".

Біля ставу зібралося багато людей. Батьків Дмитра до тіл не підпускали — боялися, щоби ті чогось собі не зробили.

Толика Струка поховали у Тернополі, а Дмитра Тихонюка — в Домаморичі.

У сільському ставку нині ніхто не купається. Місцеві діти зареклися лізти у воду.

Зараз ви читаєте новину «Двоє хлопчиків утопилися в ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі