четвер, 26 лютого 2009 18:13

Двоє дітей загинули під кригою

У вівторок по обіді 7-річна Анастасія Залога та 5-річний Віталій Возняк із села Межиріччя Сокальського району на Львівщині пішли ковзатися на ріку Рата, що недалеко від будинків.

— Кажуть, що їх спершу нагнав хтось із місцевих, але вони через деякий час повернулися, — розповідає Павло Василенко з прес-центру Міністерства надзвичайних ситуацій. — По слідах видно, що діти відійшли від берега на 5–6 метрів. Там починається кромка тонкого льоду. На середині ріка не замерзла взагалі.

У селі кажуть, сина знайшла мати Ганна. Хлопчик зачепився за лід курткою.

— Жінка почала кричати, збіглися сусіди, — розповідає сільський голова Межиріччя Іван Сироїд, 49 років. — Хлопчика витягнули, він ще був живий, а дівчинки ніде не було видно.

Віталія доправили до Червоноградської центральної лікарні. Хлопчик помер у реанімації через годину після того, як його знайшли. Тіло Анастасії шукають водолази.

— Пошуки дуже складні, ширина ріки до 15 метрів, — розповідає Роман Фіца, 45 років, начальник обласної рятувально-водолазної служби. — Дно захаращене, трапляються ями по 3–4 метри. Ми проламуємо лід, щоб обстежити дно.

У сім"ї Залог залишився старший син, у Возняків дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей загинули під кригою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі