понеділок, 04 березня 2013 05:45

Другу зиму живуть без тепла

Мешканці новобудови на вул. Черкаській у Львові другу зиму живуть без тепла та газу. Місцева фірма "Карпатбуд" здала її в експлуатацію торік. Будинок розташований на північній околиці міста, добиратися від центру 40 хв. 10-поверховий, має чотири під'їзди...

Заходжу до помешкання 37-річної Оксани Юсько на восьмому поверсі. Сусідні квартири не заселені. У невеликому коридорі стоїть масляна батарея. За дверима поцвіла стіна.

— Квартир тут кілька сотень, а живуть 15 сімей, — каже господиня. — Рік тому струм був тільки 180 вольт. Просиналися вночі від холоду, електричні калорифери в кожній кімнаті не гріли. А де жити? Квартиру стару продали — розширяли житло. Зараз у квартирі не більше 15 градусів. Включаємо обігрівачі по черзі, щоб проводка не згоріла. В місяць напалюємо 1300 кіловат з хвостиком. Добре, що з листопада платимо за тарифами жеку по 36 копійок, до того було 98.

Веде до кухонних дверей. Хоче прикрити їх — не зачиняються.

— Бачите, від сирості покрутило всі коробки, меблі. Кути цвітуть. "Карпатбуд" відхрещується. Мовляв, ще будете кудись звертатися, ми вам зробимо тут "благоустрій". Будете самі сходи, ліфти, парковку доробляти.

У "Карпатбуді" коментарів не дають. Радять звернутися до компанії "Укрсвіт", що була підрядником будівництва. Там також не хочуть нічого говорити. Дають контакти "Карпатбудсервісу" — приватного жеку, який обслуговує дім.

— Нічого ми на баланс не приймали, — каже телефоном працівниця. — З мешканців ми не беремо ніяких коштів ні за опалення, ні квартплату. Будинок просто висить у повітрі, бо підрядники не закінчили роботи. Ми не будемо за них доробляти всі комунікації.

Зараз ви читаєте новину «Другу зиму живуть без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі