вівторок, 20 червня 2006 19:03

Дерев"яну церкву полили бензином

У селі Старий Яричів Кам"янка-Бузького району на Львівщині пробували підпалити церкву. Обгоріла одна стіна храму. Пожежу загасили селяни.

Дерев"яна церква заввишки 15 метрів, крита бляхою, збудована ще 1864 року. Хто міг наважитися на її підпал, селяни й гадки не мають. Кажуть, що конфліктів між греко-католиками та віруючими інших конфесій у Старому Яричеві не було. Православні вже добудовують свій храм.

— Люди вважають, що то підпал, бо якісь шмати з бензином знайшли під церквою. Слава Богу, не дуже згоріла, бо хтось із сусідньої хати вискочив і загасив вогонь, — розповідає 24-річна селянка Леся Кічура.

Підпал стався о пів на шосту ранку. Хтось полив бензином одну зі стін церкви і кинув сірника. Коли піднявся дим, палій утік.

— Зловмисника, вочевидь, злякали селяни, які дорогою гнали худобу на пасовище, — каже 25-річний Віталій Туровцев з обласного управління МНС. — Під стіну палій напхав ганчір"я, а на подвір"ї церкви кинув пляшку зі запальною сумішшю.

Зловмисника розшукує міліція. За останній тиждень на Львівщині це вже друга спроба спалити церкву. Чоловіка, який минулого тижня поливав бензином підлогу в соборі Святого Юра у Львові, затримали.

Зараз ви читаєте новину «Дерев"яну церкву полили бензином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі