середа, 13 жовтня 2010 14:05

Британці хочуть офіційно робити бізнес на наркотиках

Британці хочуть офіційно робити бізнес на наркотиках

Авторитетне медичне видання виступило за легалізацію марихуани. Стаття професора Мельбурнського університету Робіна Рума була опублікована в редакторській колонці жовтневого номера British Medical Journal ("Британський медичний журнал"), повідомляє видання The Daily Telegraph

У своїй статті Рум розкритикував антинаркотичне законодавство, що забороняє вільний продаж марихуани. За його даними, з 1981 по 2002 рік обсяг коштів, що виділяються урядом США на боротьбу з незаконним обігом наркотиків збільшився в 18 разів і досяг 18 мільярдів доларів на рік.

Незважаючи на це, владі не вдалося домогтися скорочення нелегальних продажів конопель. Зокрема, в США кількість арештів, пов'язаних з обігом марихуани, збільшилася з 350 тисяч у 1990 році до 800 тисяч у 2006-му. Обсяг коноплі, яка щорічно вилучається у злочинців, протягом зазначеного терміну виріс уп'ятеро і досяг 1,1 тисячі тонн.

Через низьку ефективність зусиль по боротьбі з нелегальним обігом марихуани, Рум запропонував легалізувати її продаж і розробити механізми, необхідні для державного контролю цієї сфери. Як приклад він навів аналогічні заходи нагляду щодо реалізації алкоголю. На думку вченого, державне ліцензування, що застосовується у Канаді та низці країн Північної Європи, може забезпечити рентабельний і контрольований продаж конопель.

Нагадаємо, американські вчені з Каліфорнійського тихоокеанського медичного центру, що проводили експерименти на клітинних лініях, прийшли до висновку, що речовина каннабідіол (CBD), що входить до складу марихуани, перешкоджає метастазуванню раку грудей.

За матеріалами Медновости, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Британці хочуть офіційно робити бізнес на наркотиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути