четвер, 07 жовтня 2010 12:34

В країнах СНД щороку від наркотиків помирає 50 тис. людей

В країнах СНД щороку від наркотиків помирає 50 тис. людей

Вживання опіатів і героїну в країнах СНД призводить до 50 тисяч смертей на рік. Про це заявила постійний представник Казахстану при ООН Бирганим Айтімова.

За її словами, виробництво героїну в Афганістані залишається основною загрозою в регіоні.

Айтімова наголосила, що вирощування опійного маку на території Афганістану досягло безпрецедентного рівня і загрожує безпеці та стабільності у світі.

"Сьогодні героїн афганського походження можна знайти в будь-якому куточку планети", - заявила казахський посол.

Вона додала, що основний шлях доставки наркотиків з Афганістану до Європи - так званий "Північний маршрут" проходить через країни Центральної Азії і Росії. Кожного року по цьому маршруту переправляється близько 120 тонн героїну. Половина з нього осідає в країнах транзиту.

Посол Казахстану виступила від імені Вірменії, Білорусі, Киргизстану, Росії і Таджикистану.

Зазначимо, що Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН перейшов до обговорення питань попередження злочинності та кримінального правосуддя, а також розвитку співробітництва у вирішенні світової проблеми наркотиків.

Нагадаємо, 4 жовтня Військова прокуратура Київського гарнізону виявила факт несанкціонованого обігу наркотичної речовини. Була планова перевірка військових об'єктів, підняли облікові документи. Наркотичний препарат промедол просто списували.

За матеріалами ТСН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В країнах СНД щороку від наркотиків помирає 50 тис. людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі