вівторок, 09 червня 2015 16:35

З'явилась нова експертна версія причини пожежі на нафтобазі

З'явилась нова експертна версія причини пожежі на нафтобазі

Пожежа на нафтобазі у Василькові сталася через непередбачувану хімічну реакцію при кустарному виробництві бензину. Таку версію озвучив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн із посиланням на власні джерела, пише Інтерфакс-Україна.

"За моїми останніми даними, вони випробовували нові компоненти для кустарного виробництва бензину і отримали непередбачувану ізотермічну реакцію. У результаті стався розрив шланга, а далі вже - потрапляння під двигун, про який говорив секретар РНБО Олександр Турчинов", - прокоментував Куюн.

Він також додав, що на нафтобазі не було пожежних водойм і піноутворювачів, аби загасити полум'я.

"Ще рік тому я говорив, що причиною вибуху на АЗС "БРСМ-Нафта" в Переяславі, внаслідок якого чотири людини загинуло та п'ять зазнало поранень, стали порушення вимог безпеки при будівництві станції. У результаті ніхто не поніс відповідальності, ніхто не сів у в'язницю. Через рік ми отримали трагедію більш серйозну за масштабами і наслідками. Що ще має статися, щоб влада стала серйозніше ставитися до галузі в цілому і до кустарного виробництва палива, зокрема?"

Нагадаємо, що у Яценюка створили комісію по щодо ліквідації пожежі під Васильковом.

Зараз ви читаєте новину «З'явилась нова експертна версія причини пожежі на нафтобазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі