пʼятниця, 13 грудня 2019 10:41

З'ясували причини низької народжуваності у вихідні дні

З'ясували причини низької народжуваності у вихідні дні
Батьки та лікарі часто стимулюють пологи так, щоб вони не відбулися у вихідні Фото: kf-ks.info

В Україні у вихідні дні значно менша кількість пологів, ніж у будні. Кесарів розтин найчастіше призначають на вівторок.

Установлена закономірність дещо лякає, говорить міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

"Якщо в радянські часи шанси народитися в будь-який день тижня були приблизно однаковими, то зараз відсоток у вихідні різко скоротився. Наприклад, якщо ви народилися після 1990 року, ймовірність народитися у вівторок на 50% вище, ніж у неділю!", - каже Дубілет.

Міністр додав, що експерти знайшли пояснення. Батьки та лікарі часто стимулюють пологи так, щоб вони не відбулися у вихідні. Піки у вівторок пояснюються тим, що на цей день частіше призначають кесарів розтин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога на дітей: киянам пообіцяли більше грошей

"Чому ця статистика лякає? Як мені пояснили фахівці, будь-яке штучне стимулювання більш ранніх пологів — це не дуже добре для здоров'я. Судячи з усього, медичні рішення в наших пологових будинках приймають не завжди в кращих інтересах дитини, а з якихось інших міркувань", - сказав він.

Уряду пропонують збільшити допомогу при народженні дитини. Про це йдеться у постанові Верховної Ради, якою у першому читанні затвердили проект бюджету на 2020 рік.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували причини низької народжуваності у вихідні дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі