пʼятниця, 18 вересня 2020 01:26

Журналіст, який писав про контрабанду на Донбасі, отримав політичний притулок у Німеччині

Журналіст, який писав про контрабанду на Донбасі, отримав політичний притулок у Німеччині
Журналіст Бобровніков попросив захисту в Німеччині. Фото: 5 канал

Колишній журналіст каналу "1+1" Олексій Бобровніков, який проводив розслідування про контрабанду та серію вбивств у "сірій зоні" Донбасу, отримав політичний притулок у Німеччині.

"Мені прийшло остаточне повідомлення про присвоєння мені статусу людини, що знаходиться під захистом німецької влади; повідомлення, що назвало прийняте рішення "незаперечним"", – розповів він "Детектору медіа".

Журналіст продовжить вимагати від української влади розслідувати серію вбивств, які почалася 2 вересня 2015 року в Луганській області. "Я чекав кілька років, усе ще сподіваючись на правосуддя в Україні. Даючи нові й нові свідчення про серію вбивств, до яких причетні військовослужбовці 92 окремої механізованої бригади Збройних сил України та їх заступники в українських спецслужбах", – сказав Бобровніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося останнє прижиттєве відео загиблого під Щастям волонтера

За цей час його як свідка допитали Служба безпеки України, військова прокуратура в складі Генеральної прокуратури, прокуратура сил АТО, а в 2020 році Державне бюро розслідувань.

"Наша група розслідувань #galuschenkoleaks вжила титанічні зусилля з розслідування справи про вбивство мого інформатора на фронті Андрія Галущенко, але вони не дали головного практичного результату: злочинці як і раніше на волі", – додав журналіст.

Журналіст Олексій Бобровніков у 2017 році заявив, що виїхав з України через погрози, пов'язані з його журналістським розслідуванням. Він виїхав до Німеччини. Про політичний притулок попросив наприкінці травня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст, який писав про контрабанду на Донбасі, отримав політичний притулок у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі