вівторок, 19 липня 2022 14:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мітко цілять у склади окупантів – назвали місця влучань

ЗСУ мітко цілять у склади окупантів – назвали місця влучань
Горить один із складів окупантів. Фото: скріншот

Збройні сили України активно працюють на складах окупантів і живій силі противника. Зокрема, у Лазурному, Новій Каховці, Бериславі, Чорнобаївці. Це далеко не повний перелік уражених місць розташування окупанта, розповів голова обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій під час брифінгу 19 липня.

Попри це окупанти продовжують політику терору на захоплених територіях. Обшукують і залякують місцеве населення.

"Гуманітарна ситуація лишається критичною. Немає "зелених коридорів", значний брак харчів і медикаментів. Росіяни продовжують політику знущання з місцевих мешканців. У Херсоні зупиняють чоловіків, змушують роздягатися, обшукують. Вламуються в гаражі й приватну власність людей", – наголосив Бутрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна переходить у затяжну фазу" – Сергій Грабський

Найбільше від окупантів страждають освітяни, яких примушують працювати за російськими правилами. Звісно, є зрадники, але більшість педагогів відмовляються від співпраці.

"Нам відомо, що 63 людини, представники органів місцевого самоврядування, перебувають у полоні окупантів. Також росіяни викрадають і вивозять у невідомому напрямку активістів", – сказав він.

У тимчасово захопленому російськими окупантами Маріуполі Донецької області продовжують фіксувати рух ворожої військової техніки.

У бік Запорізької області вже пройшла велика колона військової техніки до 100 одиниць. Окрім того, у прикордонних із Запорізькою областю селах Нікольського й Мангушського районів оселилася велика кількість російських солдатів, яких завезли КамАЗами. Розселяються вони переважно в школах. Місцеві повідомляють, що більшість окупантів – юнаки. Деякі в розмовах кажуть, що служать за призовом.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мітко цілять у склади окупантів – назвали місця влучань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі