пʼятниця, 11 червня 2010 14:11

Злодії грабували людей, які витрачали багато грошей на покупки (ФОТО)

 

Четвірка злодіїв з Львівської і Тернопільської областей за два роки своєї роботи обікрали більше 30 автомобілів у Вінницькій, Одеській, Хмельницькій та інших областях України.

Під час спецоперації їх затримали працівники УБОЗу Тернопільської області. В підозрюваних вилучили 15 мобільних телефонів - ними вони користувалися під час злочинів. Заради конспірації часто міняли сім-картки. Передзвонювалися між собою з різних номерів.

Начальник УБОЗу в Тернопільській області Григорій Полковніков розповів Gazeta.ua, що учасники групи часто шукали жертв біля торгових центрів.

"Дивилися хто робить великі покупки, відповідно має з собою багато грошей готівкою. Часто за вибраною людиною слідкували кілька днів, вивчали її поведінку. Далі чекали поки сумка з грошима опиниться в машині. Жертву відволікали - один з учасників групи заводив з ним розмову. Бували випадки, що в машині пробивали колесо, або придумували ще якусь оригінальну постановку. Коли власник залишав авто без уваги, злодії миттєво крали звідти цінні речі", - зазначив він.

Для відкриття закритих автомобілів злодії мали кілька десятків різноманітних ключів. Використовували також відмички та ножі, пристосовані до цієї роботи.

Найбільше злодіям пощастило на Хмельниччині. Вкравши барсетку в місцевого жителя, вони знайшли там 119 тисяч гривень.

Правоохоронці з"ясовують, чи не причетна затримана група до інших злочинів. Зараз проти них порушили кримінальну справу.

Всім учасникам групи загрожує до восьми років позбавлення волі.

Фото: Андрій Янович/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Злодії грабували людей, які витрачали багато грошей на покупки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі