пʼятниця, 29 березня 2013 18:45

Житомирянин у суді довів, що ціна закордонного паспорту 170 гривень

Житомирянин у суді довів, що ціна закордонного паспорту 170 гривень
Фото: ogo.ua

28 березня Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов житомирянина Івана Фурлета, про те що закордонний паспорт коштує не більше 170 гривень. До цього суд провів п'ять засідань. Про це Gazeta.ua розповів сам Іван Фурлет.

Торік, чоловік звернувся до Державної міграційної служби для отримання закордонного паспорту. Відповідальний інспектор відмовився їх приймати вимагаючи його сплатити 340 гривень зборів, хоча по закону ціна паспорта 170 гривень.

"Дане рішення хоча і визнає неправомірними дії конкретного працівника, але слід розуміти, що справжнім винуватцем є "система". І те, що вона діє неправильно слід виправляти, а не терпіти. Я не перший подав до суду на держслужбу міграції. Уже є низка успішних судових рішень. На видачі паспортів громадянам заробляють гроші чиновники, - розповів чоловік.

Сьогодні, 29 березня він удруге приніс документи на реєстрацію до державної служби міграції. Інспектор прийняв його документи, лише після вказівки заступника місцевого управління, з яким у Івана була коротка дискусія, що зайвих платежів та документів, які хотіли йому нав'язати не буде.

Нагадаємо, торік у лютому житель Запоріжжя Руслан Жиров, також через суд довів, що закордонний паспорт коштує не більше 170 гривень. Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд зобов'язав оформити йому закордонний паспорт лише за вартістю державного мита. За оформлення, у нього вимагали 688 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Житомирянин у суді довів, що ціна закордонного паспорту 170 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі