понеділок, 15 листопада 2021 06:51

Житомирська область готова підсилити кордон резервістами

Житомирська область готова підсилити кордон   резервістами
Житомирська область готова спрямувати для охорони кордону 2,5 тис. осіб. Фото: mvs.gov.ua

Житомирська область посилить охорону кордону з Білоруссю, направивши понад 2,5 тис. резервістів на допомогу військовим та прикордонникам.

Охорону українсько-білоруського кордону в межах області забезпечує 9-й прикордонний загін силами трьох відділів прикордонної служби, повідомив у Facebook голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

"Є можливість спрямувати для охорони кордону на території області понад 2,5 тисячі осіб. Вже проведені зустрічі з керівництвом відповідних громад, які будуть надавати допомогу нашим військовим та прикордонникам у разі такої потреби", — заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За допомогу мігрантам із Білорусі – кримінал: Резніков пригрозив "ділкам"

Він зазначив, що прикордонні підрозділи можуть бути підсилені резервами Держприкордонслужби, Національної гвардії, Збройних сил України та Національної поліції.

За інформацією прикордонників, ситуація на ділянці кордону на території Житомирщини (це понад 250 км) контрольована. Найімовірніші пункти проникнення нелегальних мігрантів уже визначено.

РНБО розробила різні сценарії на випадок загрози незаконного перетину українського кордону нелегальними мігрантами з території Білорусі. Серед них - введення надзвичайного стану у прикордонних областях.

Нараду проводили за участю голів Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської і Чернігівської облдерждаміністрацій.

Зараз ви читаєте новину «Житомирська область готова підсилити кордон резервістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі