середа, 07 квітня 2021 23:11

Жінка з низькою сатурацією померла під час виписки з лікарні

Жінка з низькою сатурацією померла під час виписки з лікарні
7 квітня на Одещині зареєстровано 116 тис. 407 випадків Covid-19. Фото: Reuters

В Одесі 82-річна жінка з низькою сатурацією померла в день виписки з лікарні.

"Зараз пішли виписки із сатурацією 82-86 і навіть нижче за 80. Лікарі змушені звільняти місця для нових пацієнтів. Місць для госпіталізації не вистачає ... Сьогодні у нас дві таких виписки. Одна з них закінчилася трагедією. Бабусю виписали зі стаціонару. Її сатурація тут же впала до 78. Поки онук їхав до нас за концентратором, бабуся померла", - розповіла керівник благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова, який надає допомогу хворим Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть породіллі з коронавірусом: що кажуть медики та чоловік покійної

Волонтери ще у жовтні минулого року звикли до того, що з опорних лікарень виписують людей з сатурацією 85-88 без кисню. Дана категорія пацієнтів, за словами Ножевнікової, стала восени основними підопічними фонду - їм видають кисневі концентратори в безоплатну оренду.

Вона акцентує на тому, що подібні пацієнти потребують кисневої терапії на дому, вони не зможуть приходити в поліклініки, куди днями надійшли близько ста концентраторів, куплених містом.

"Фізично не зможуть. Поки такий пацієнт дійде до поліклініки, сатурація може впасти нижче за 70. Людина може померти", - розповіла голова фонду.

7 квітня на Одещині зареєстровано 116 тис. 407 випадків Covid-19. З них 54 тис. 427 осіб - жителі Одеси.

За останню добу Covid-19 захворіли 568 одеситів, в цілому по регіону зареєстровано 1 тис. 236 нових випадків інфікування.

У понеділок під час засідання оперативного штабу директор департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Олена Якименко заявила, що за бюджетні гроші закуплено 130 кисневих концентраторів, з яких 100 передано у первинні медичні центри міста (поліклініки).

Зараз ви читаєте новину «Жінка з низькою сатурацією померла під час виписки з лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі