четвер, 16 лютого 2023 05:30

Жінка 60 років дотримувалася посту та зустріла Месію

Православна церква 16 лютого вшановує памʼять двох святих - Симеона Богоприїмця і Ганни Пророчиці.

Симеон був одним із перших перекладачів Святого Письма на грецьку мову. Під час роботи над книгою пророка Ісаї прочитав: "Ось Діва в утробі зачне і народить Сина". Вирішив, що замість "Діва" має бути написано "молода жінка".

Автор: pinterest.com
  Симеон Богоприїмець тримає на руках новонародженого Ісуса
Симеон Богоприїмець тримає на руках новонародженого Ісуса

Захотів виправити текст, однак Симеону явився ангел і сказав, що що пророцтво святого Ісаї про народження Спасителя від Діви істинне.

Щоб святий переконався у словах ангела, йому дозволили стати свідком здійснення пророцтва. Побачив Ісуса він на 40-й день після його народження разом із 84-річною вдовою Ганною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Стрітення Господнє. Це одне із 12 найбільших православних свят

Ганна була однією з найбільш благочестивих та праведних жінок Старого Завіту. 60 років жінка постувала та молилася Богові. За свою святість отримала дар передбачення.

Автор: pinterest.com
  Ганна Пророчиця була другою, хто зустрів Спасителя
Ганна Пророчиця була другою, хто зустрів Спасителя

У своїх пророцтвах бачила, що прихід Месії є неминучим. Ганна другою після Симеона побачила Ісуса. Зустріла його у храмі під час Стрітення Господнього.

Сьогодні люди у молитвах святих просять подарувати благополуччя, щасливу долю та здоровʼя новонародженим.

День ангела сьогодні відзначають люди з іменами Ганна, Роман, Семен, Тимофій та Дмитро. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Жінка 60 років дотримувалася посту та зустріла Месію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі