четвер, 27 жовтня 2022 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Згоріли склади, переправа і не тільки: ЗСУ ударно відпрацювали по окупантах

Згоріли склади, переправа і не тільки: ЗСУ ударно відпрацювали по окупантах
Ракетні війська і артилерія сьогодні уразили два райони зосередження живої сили окупантів. Фото: eastnews.ua

Підтвердилося знищення двох складів боєприпасів та понтонної переправи з російською військовою технікою у Херсонській області.

Українська авіація сьогодні завдала 14 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, повідомляє Генштаб у зведенні.

"За добу підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий гелікоптер та літак - за попередньою інформацією Ка-52 "Алігатор" та штурмовик Су-25", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що втратили росіяни через "бавовну" в окупованому Шахтарську ‒ показали відео

Ракетні війська і артилерія уразили два райони зосередження живої сили та техніки окупантів.

Росіяни обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Укріплюють позиції на окремих напрямках, зокрема на лівому березі Дніпра. Активно ведуть повітряну розвідку.

"Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення", – додали у Генштабі.

Противник за добу завдав три авіаційних удари та здійснив три обстріли з реактивних систем залпового вогню.

У тимчасово окупованому Шахтарську Донецької області ввечері 26 жовтня горіла нафтобаза. Від вибухової хвилі коливались багатоповерхові будинки, повідомляють соцмережі. Нафта була призначена для заправки всього угрупування окупантів на Донецькому напрямку.

Збройні сили України в Луганській області знищили казарму з окупантами на Сватівщині. Не менш як 10 осіб серед ліквідованих – офіцери, заявив 27 жовтня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 27 жовтня становлять понад 69 220 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 320 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Згоріли склади, переправа і не тільки: ЗСУ ударно відпрацювали по окупантах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі