середа, 31 серпня 2022 23:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський скликав Ставку верховного головнокомандувача - що відомо

Зеленський скликав Ставку верховного головнокомандувача - що відомо
Головною темою був аналіз військово-стратегічної ситуації. Фото: пресслужба Офіса президента

Президент України Володимир Зеленський 31 серпня провів засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Військові обговорили ситуацію на фронті, розповів глава держави у вечірньому зверненні.

"Провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Були всі відповідні керівники: Залужний, Монастирський, Буданов, Малюк, Данілов та інші. Думаю, що очевидно, які питання ми розглядали. Військові доповіли про ситуацію на передовій, про її розвиток", - сказав Зеленський.

Ключовою темою був аналіз військово-стратегічної ситуації. Доповідали на цю тему керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов та керівник Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко. Також із доповіддю виступив командувач Сил спецоперацій Віктор Хоренко.

"Також розглянули – з того, про що можна говорити публічно, – питання забезпечення наших військових зброєю та боєприпасами та статус виконання попередніх рішень Ставки. Усі вони мають виконуватися на 100%, відповідальність за це – персональна", – заявив президент.

За його словами, розвідники отримують інформацію з півдня України та відпрацьовують її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче знищити українську мову – у Путіна написали "підручники"

"Озвучувати деталі зараз не буду. Одне лише скажу: хочу подякувати від імені нашої розвідки всім тим нашим людям, які дуже міцно нас підтримують на півдні країни, а особливо в Криму. Розвідники вдячні за надану інформацію. І відпрацюють її по максимуму", - зазначив президент.

Зеленський також наголосив, що окупанти не повинні забувати, що Крим - український півострів.

"Нехай вороги не забувають, на чиєму півострові вони перебувають. Тимчасово перебувають", - наголосив він.

Президент України Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованого Криму триматися якомога далі від російських військових об'єктів. На всій тимчасово окупованій території України, від Криму до Харківщини, у російської армії не буде жодної безпечної бази й тихого місця.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський скликав Ставку верховного головнокомандувача - що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі