середа, 31 серпня 2022 22:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче знищити українську мову – у Путіна написали "підручники"

Росія хоче знищити українську мову – у Путіна написали "підручники"
Російський міністр освіти Сергій Кравцов заявив про "підручник з класичної української мови" для окупованих територій. Фото: сайт Кремля

Країна-агресорка Російська Федерація готує підручник з "класичної української мови" для навчання у школах на окупованих територіях України.

Вихід підручника анонсував російський міністр освіти Сергій Кравцов на нараді у президента РФ Володимира Путіна.

В Москві заявили, що в окупованих районах Донецької і Луганської областей школярів "навчатимуть" за "спеціальними планами, методичними матеріалами", а "вчителі пройшли відповідне підвищення кваліфікації".

Раніше Кравцов заявляв, що українські школи на окупованих територіях перейдуть на "російські стандарти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Возвеличував жорстокість росіян" – письменники вимагають закрити музей Булгакова

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь припустив, що підручник окупантів з "класичної української мови" буде таким, як і підручник української мови в радянські часи, повідомляє "Суспільне".

"Вони будуть точно такими ж, як і підручники з української мови в радянські часи. Де не було української мови, а була російська термінологія з деякими вкрапленнями відцензурованих українських текстів та вправ. Які будуть максимально зближувати російську та українську мови. Це проміжна ланка знищення української мови на окупованих територіях", – сказав мовний омбудсмен.

Російські окупанти відправляють вчителів з Бєлгорода на Луганщину. Також направляють виховательок з РФ для "дитячих садків", повідомляла українська розвідка.

На Херсонщині російські загарбники погрожують "виселенням і конфіскацією майна" батькам, які не хочуть віддавати своїх дітей на "навчання" за російськими програмами.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче знищити українську мову – у Путіна написали "підручники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі