понеділок, 24 серпня 2020 11:51

Зеленський сказав, коли проведе парад до Дня Незалежності

Зеленський сказав, коли проведе парад до Дня Незалежності
Зеленський вважає парад недоцільним. Фото: Офіс президента

Проводити військові паради в Києві зараз недоцільно. Техніка має перебувати на сході країни. Про це сказав президент під час виступу з нагоди 29-ї річниці Незалежності України.

"Танки, бронетранспортери, літаки - це не атракціон для киян і гостей столиці. У країні, яка захищає свій суверенітет зі зброєю в руках, техніка має бути не в мирному Києві, а на передовій. Там, де вона потрібна. І тільки так і має бути, якщо ми поважаємо свою армію". Сьогодні всім ветеранам, добровольцям та волонтерам українці зможуть щиро подякувати та вклонитися під час їхньої ходи Хрещатиком. А наша військова техніка - сьогодні на сході. І я впевнений, що саме так і має бути", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нехай дні тиші стануть місяцями - що говорив Зеленський у привітанні українцям

Додав, що парад в Україні обов'язково буде в майбутньому.

"Парад української перемоги. Коли ми повернемо всіх наших людей та всі наші території, коли на нашій землі буде сталий мир - ми зробимо великий парад усіх наших військ та техніки. Парад, після якого більше ні в кого навіть не виникне думки порушити мир в Україні, посягнути на її свободу та незалежність", - заявив він.

Марш захисників України почався у центрі Києва. Тисячі людей ідуть колоною із національними прапорами. Стяги політичних партій — відсутні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, коли проведе парад до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі