середа, 04 листопада 2020 11:30

Зеленський надасть пільги дітям медиків, померлих через Covid-19

Зеленський надасть пільги дітям медиків, померлих через Covid-19
Зеленський дозволив дітями медиків, які померли від коронавірусу, вчитися безкоштовно. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський дозволив дітям медпрацівників, померлих через коронавірус, здобути вищу освіту за державний кошт.

"За дорученням глави держави вже готується законопроєкт, згідно з яким такі діти отримають розширені права пільгового вступу до закладів вищої освіти. Передбачено, що діти медиків, у яких загинули один або обоє батьків, користуватимуться пільговими правилами вступу нарівні з абітурієнтами, один із батьків яких поліг у зоні проведення АТО/ООС або помер внаслідок хвороби чи каліцтва, отриманих під час бойових дій на Донбасі. Такі абітурієнти матимуть декілька механізмів для отримання вищої освіти державним коштом", - повідомляють в Офісі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд запевняє про виплати медикам у розмірі 2,5 млрд грн

Коли саме буде поданий відповідний законопроєкт у Верховну Раду, ще не відомо.

За даними МОЗ, із початку пандемії в Україні від коронавірусу померли понад 200 медичних працівників. Заступник міністра Віктор Ляшко розповів, що зараз після смерті медпрацівника, в якого підтверджено Covid-19, проводиться розслідування, після якого приймають рішення про виплату компенсацій родичам.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський надасть пільги дітям медиків, померлих через Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі