четвер, 06 квітня 2017 20:18

"Зброю проти них використовувати?" - головний борець із бурштинокопачами

"Зброю проти них використовувати?" - головний борець із бурштинокопачами
Старателі і поліція під час спецоперації 1 квітня в селі Бельська Воля / фото: 4Влада

Поліцейські не будуть стріляти у нелегальних копачів бурштину. Усі вилучення проводяться максимально коректно, незважаючи на провокації з боку старателів.

Останній такий інцидент трапився біля села Більська Воля, Володимирецького району Рівненщини. Тоді поліція конфіскувала в копачів кілька помп. Силовикам перекрили дорогу та змусили повернути знаряддя.

Про це каже керівник оперативного штабу протидії незаконному бурштиновидобутку Валерій Самчук, пише 4Влада.

"Коли я був в АТО, я бачив хто ворог і хто є ми. Тут – наші громадяни. Я в них ворогів не бачу. Не я вирішив за один день, що вони почали видобувати бурштин. В рамках кримінального провадження встановлять заколотників цього і буде прийняте відповідне рішення. Це ж не є проблематикою однієї поліції. Скільки ми не стараємося це донести, ніхто нас не чує. Всі "що ви зробили?", "що ви зробили?", "що ви зробили?". А хто інший що зробив?", - каже Семчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День і ніч по пояс у болоті - копачі бурштину хизуються роботою у соцмережах

"Це наші люди, це ж не вороги наші. Що – зброю проти них використовувати? Таке відбувається вже десятками років. Поліція діє в рамках закону. Спровокувати конфлікт, починати стріляти – це не вихід із ситуації. Це наші люди. Поліцейські дії проводитимемо в рамках кримінального провадження, – запевняє керівник оперштабу", - розповів він.

3 квітня 2016 року тодішня голова Національної поліції Хатія Деканоідзе підписала доручення про створення оперативного штабу з боротьби з нелегальним видобутком бурштину. До нього увійшли представники блоку громадської безпеки Нацполіції, кримінального блоку та патрульної служби. Загальна чисельність - 150 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «"Зброю проти них використовувати?" - головний борець із бурштинокопачами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі