пʼятниця, 19 червня 2020 20:26

Збиття літака МАУ: Зеленський затвердив склад делегації для переговорів з Іраном

Збиття літака МАУ: Зеленський затвердив склад делегації для переговорів з Іраном
Делегація буде вести переговори щодо збитого українського літака. Фото: AFP

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації, яка буде вести переговори з Іраном щодо збитого літака МАУ.

Головою делегації призначено Євгена Єніна, заступника міністра закордонних справ України. Загалом до складу увійшли 16 представників різних відомств. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

В указі президента наголошується, що глава делегації отримує повноваження змінювати склад делегації за погодженням із керівниками відповідних державних органів, а також залучати до забезпечення роботи делегації працівників державних органів, підприємств, установ, організацій за погодженням із їхніми керівниками, наукових радників та експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиття літака МАУ: скількох підозрюваних затримали в Ірані

Президент також затвердив Директиви делегації для участі у переговорах, які приховані з позначкою "таємно".

Український пасажирський літак, який зазнав катастрофи біля Тегерану 8 січня, був збитий двома ракетами класу "земля - повітря" малого радіусу дії. Це були ракети Tor-M1, йдеться в звіті Організації цивільної авіації Ірану.

В Ірані вважають, що винним у збитті літака МАУ є оператор ракетної системи. Військовослужбовець порушив правила дій ведення вогню "без дозволу".

Зараз ви читаєте новину «Збиття літака МАУ: Зеленський затвердив склад делегації для переговорів з Іраном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі