понеділок, 22 червня 2009 09:37

Затулін: "Призначення Зурабова послом в Україні буде помилкою"

Затулін: "Призначення Зурабова послом в Україні буде помилкою"

Кремль визначився з кандидатурою нового посла Російської Федерації в Україні. Ним повинен стати екс-голова російського Мінохоронздоров"я, а нині радник президента РФ Михайло Зурабов. Про це пише "КоммерсантЪ-Україна".

Як відзначає видання, в адміністрації президента Росії підтвердили, що Черномирдіна замінить Зурабов.

За словами співбесідника, близького до Кремля, "рішення по ньому (Зурабову) було ухвалене три місяці тому". "Навіть забавно, що його ім"я вдалося зберегти у секреті", - відзначив співбесідник.

Сам Зурабов вчора відмовився говорити про своє можливе призначення.

У російському МИД кандидатуру Зурабова назвали несподіваною. "Призначення посла в Україні, звичайно, не в нашій сфері. Але Зурабов - це дивно", - призналися в МИД.

Вельми категорично з приводу Зурабова висловився заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін.

"Призначення Зурабова буде помилкою. Особливо якщо виходити з інтересів справи. Він не політичний діяч, а менеджер, до того ж непопулярний", - заявив Затулін. За його словами, враховуючи, що в Україні скоро пройдуть президентські вибори, Росії там потрібна людина, яка висловлюватиме думки і позицію.

"Чорномирдін не відповідав цим вимогам, а Зурабов і поготів. Ось посли США і Польщі в Києві цим активно займаються. У Зурабова абсолютно немає дипломатичного досвіду, навіть такого невдалого, який був у Чорномирдіна", - відзначив Затулін.

Нагадаємо, екс-посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін під час прес-конференції 19 червня заявив, що вже знає, хто стане новим послом. За його словами, його наступником стане "молодий чорнявий колишній міністр".

"КоммерсантЪ-Україна
Зараз ви читаєте новину «Затулін: "Призначення Зурабова послом в Україні буде помилкою" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі