середа, 13 травня 2020 20:07

Заступниця Кернеса закликає уряд відновити роботу метро

Заступниця Кернеса закликає уряд відновити роботу метро
Горбунова-Рубан закликає уряд відкрити метро. Фото: Facebook

Заступниця харківського міськголови з питань охорони здоров'я Світлана Горбунова-Рубан заявила, що після ослаблення карантину скупчення людей у наземному транспорті може привести до негативних наслідків.

Через це вона закликає уряд відкрити метро. Про це передає прес-служба міськради.

"Дивлячись на те, що відбувається, а метро не працює, я бачу загрозу для виконання карантинних заходів у місті. Крім того, люди послабили свою відповідальність за виконання умов карантину. Ніхто не відміняв носіння масок, рукавичок у крамницях, дотримання дистанції. Потрібно уважно поставитися до цієї ситуації і поставити питання відкриття метро перед урядом", - повідомляє Горбунова-Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ хоче відкрити метро – Кличко звернувся до уряду

Горбунова-Рубан повідомляє про те, що багато людей вийшли на роботу - виникло скупчення на зупинках і в громадському транспорті. Вона зазначила, що послаблення карантинних заходів має супроводжуватися посиленням транспортних перевезень. Саме тому, щоб уникнути наслідків епідемічного характеру, потрібно відкрити метрополітен.

Чиновниця додала, що харківський метрополітен вже підготувався до карантину - придбав багато дезінфекційних розчинів, відпрацював нічну дезінфекцію вагонів і графік прибирання, відпрацював пропускну система.

Як зазначає Горбунова-Рубан,дотримання відстані, вентиляція і дезінфекція допоможуть використовувати метрополітен уникаючи небажаних наслідків.

В Україні другий етап пом'якшення карантину запланований на 22 травня. Стосуватиметься він, зокрема, роботи готелів, спортивних змагань та ЗНО. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Зараз ви читаєте новину «Заступниця Кернеса закликає уряд відновити роботу метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі